Humany
Jopa 10% renkaista varastossa!

GISLAVED RENKAAT OSTA HALVALLA NETISTÄ

Gislavedin renkaat valmistettiin ennen vanhaan Jönköpingissä, Ruotsissa. Tänä päivänä Gislavedin tavaramerkki on saksalaisen Continentalin omistama.

Suosittu rengas Gislaved
Talvirenkaat winter-dubbed
Kesärenkaat summer
Gislaved

Gislaved renkaat

Yhtiön perusti jo vuonna 1893 kaksi Gislow-nimistä veljestä alkamalla valmistamaan saappaita ja uudentyyppisiä kalosseja. KF osti Gislavedin renkaat jo vuonna 1927 ja jatkoi toimintaa. Asteittain alkoi renkaiden valmistus autoihin ja 70-luvulla rakennettiin Pohjoismaiden suurin rengastehdas. Yhtiön vahvuus oli hyvien, pohjoismaisiin olosuhteisiin sopeutettujen talvirenkaiden valmistuksessa, ja vielä tänä päivänä suuri osa myydyistä talvirenkaista on Gislaved-merkkisiä, eteenkin Ruotsissa. Yhtiö toi ensimmäisenä rengasyrityksenä markkinoille ilman korkea-aromaattisia öljyjä tehdyn talvirenkaan.

Vuonna 1992 Continental osti Gislavedin ja KF vetäytyi rengasalalta. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin tehdas suljettiin ja osa ruotsin teollisuushistoriaa loppui. Gislavedin talvirenkaiden valmistus siirrettiin tällöin tehtaisiin Portugalissa ja Saksassa.

Vielä tänä päivänä Pohjoismaisiin olosuhteisiin sopeutetut talvirenkaat tehdään toisista kumiseoksista ja toisilla erittelyillä kun vastaavat eurooppalaisiin olosuhteisiin sopeutetut renkaat. Tämä voi selittää, miten Gislavedin tapainen tavaramerkki on pysynyt markkinoilla näin kauan, vaikka heillä ei ole ollut isoa osuutta muista kun Pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvista renkaista.

Hauska yksityiskohta: yhdessä James Bond -elokuvassa Islannissa ajetun Aston Martinin alla on Gislavedin renkaat koska elokuvan tekijät olivat kuulleet näiden renkaiden sopivan erityisen hyvin Pohjolan olosuhteisiin. Renkaatvaihtoon.fi:ltä löydät Gislavedin kesärenkaat, Gislavedin nastarenkaat ja Gislavedin kitkarenkaat.

Kysy joltain, joka tietää!

Vastaamme mielellämme kaikkiin tilaustasi koskeviin kysymyksiin. Odotamme puheluasi tai sähköpostiasi!