Humany
-20€ Ostettaessa Continental. Kun ostat 4 rengasta. Koodi: 6CONTI

Testivoittajia - kesä ja talvirenkaita!

Tästä näet eri lehtien tekemät rengastestit samalta sivulta. Tämä auttaa sinua luomaan hyvän yleiskuvan kaikista vuoden rengastesteistä. Sivuston tarkoitus on auttaa sinua löytämään oikeat renkaat. Toivottavasti tieto on sinulle hyödyllistä!

Tämän hetken parhaat renkaat!
Kysy joltain, joka tietää!

Vastaamme mielellämme kaikkiin tilaustasi koskeviin kysymyksiin. Odotamme puheluasi tai sähköpostiasi!

Rengastestit! Katso testimenestyjät ja vertaile

Tällä sivulla näet kaikki rengastestit. Olemme keränneet rengastestejä Tekniikan Maailmasta, Auto Bild Suomesta, Tuulilasista ja Auto Motor & Sport lehdestä. Useimmat lehdet tekevät yhteistyötä Test Worldin kanssa, joka suorittaa toimeksiannosta testejä. On olemassa myös erilaisia instituutteja, jotka tekevät omat testinsä tai rengasvalmistajan toimeksiannosta. Me Renkaatvaihtoon.fi:llä autamme sinua saamaan yleiskatsauksen tärkeimmistä ja tavanomaisimmista renkaista rengastestit-sivullamme.

Kesärengastestit

Kun kesärengasta testataan, kiinnitetään huomiota jarrutuksen pitoon, ajopitoon (kierrosaika), pitoon vesiliirrossa ja ajo-ominaisuuksiin märällä alustalla. Sen lisäksi kiinnitetään huomiota jarrutuksen pitoon ja ajo-ominaisuuksiin kuivalla alustalla sekä melutasoon, ajomukavuuteen ja vierintävastukseen. Testit suoritetaan usein hylätyllä lentokentällä ja ne saattavat kestää jopa päiväkausia, koska renkaat testataan sekä märällä että kuivalla alustalla ja sadetta on joskus odotettava tai huuhdeltava ajotie testin suorittamista varten. Testiautoihin asennettavan elektroniikan ansiosta voidaan jarrutushetki mitata, ja oikean tuloksen saamiseksi on tärkeää, että testeissä käytetään samaa autoa. Tulokset voivat vaihdella eri autojen painon mukaan, ABS-systeemin mukaan ja niin edelleen. Voi siis olla vaikeaa tehdä johtopäätöksiä parhaasta renkaasta, koska testejä suorittavat erilaiset virastot ja lehdet. Mutta jos tietty kesärengas on voittanut monta rengastestiä tai menestynyt ylipäänsä hyvin, kertoo se paljon renkaan laadusta.

Talvirengastestit

Talvirenkaat testataan tietysti kylmissä olosuhteissa, kuten Lapissa. Nastarenkaita testataan jäällä, kitkarenkaita lumessa, talvirenkaita jäisellä, kuivalla alustalla - yöllä, auringonpaisteessa, hirvi mukana sekä väistöliikkeissä. Vaikeinta on testata märällä alustalla, koska huuhdeltaessa viileällä vedellä tie voi se nopeasti muuttua jääksi. Siksi monia testejä suoritetaan myös Keski-Euroopan alppimaissa, joissa voi ajaa sekä lämpimässä että kylmässä ympäristössä. Lue lisää tästa