Humany
5% kaiksta renkaista!

SUOMEN SUURIN VANNE- JA RENGASKAUPPA

viikon suosikit

Michelin
X-Ice North 4
  • 97.96 €
Lue lisää

Goodyear
UltraGrip Ice 2
  • 89.28 €
Lue lisää

Landsail
IS33 Ice Star
  • 69.44 €
Lue lisää

OVM
Arctic Silver
  • 78.12 €
Lue lisää
SE ON NÄIN HELPPOA
Hae sopivat renkaat ja vanteet
Nopea toimitus kotiovelle tai asennusliikkeeseen
Asennus
Voit säästää jopa 40 % tavallisen rengasliikkeen hinnoista!

RENKAAT HALVALLA AUTOLLESI NETISTÄ!

Renkaat netistä, osta edullisin hinnoin, osta osamaksulla

Olet valinnut oikean paikan halutessasi mahdollisimman hyvän hinta-laatu suhteen renkaillesi. Renkaatvaihtoon.fi -sivuilta ostat renkaasi edullisemmin kuin liikkeestä. Laajasta valikoimasta, nopeista toimituksista sekä asennusverstaista, jotka sijaitsevat sinua lähellä! Auton renkaita ostaessasi sinun tulee miettiä monta asiaa, me autamme sinua tässä ostoprosessissasi mielellämme. Alla olemme koonneet lisätietoja asioista, jotka sinun tulee ottaa huomioon, kun tarvitset uudet renkaat autollesi.

Renkaan rakenne

Nykyiset rengasrakenteet voivat sisältää jopa 200 eri raaka-ainetta. Niissä on myös monimutkainen teräsvyörakenne sekä tietokoneella suunniteltuja kulutuspintakuvioita. Rengasvalmistajat pyrkivät toimittamaan mahdollisimman korkealaatuiset ja hyvännnäköiset renkaat.
Vyörengas mullisti rengasteollisuuden tullessaan markkinoille 1946. Nykyään, lähes 60 vuotta myöhemmin, vyörengas on käytännössä ainoa saatavilla oleva rengas. Tämä johtuu vyörenkaan tarjoamista eduista: hyvästä ohjattavuudesta, ajotuntumasta ja ulkonäöstä. Kuviopalat tarttuvat tiehen etu- ja takareunallaan. Niihin on pidon parantamiseksi myös usein leikattu viiltoja (=lamellointi). Kulutuspintakuvioon sisäänrakennetut urat johtavat veden pois renkaan alta. Rengas online - Osta nyt.

Rengasliike - Renkaita eri kausille

Renkaat tulee valita kesä- tai talvikäyttöön sopiviksi. Kesärenkaat ovat tarkoitettu kuiville tai märille teille ja talvirenkaat kylmemmille olosuhteille. Seuraavat säännöt kertovat, milloin erilaisia rengastyyppejä saa käyttää:

Nastarenkaita saa käyttää 1.11-31.3 välisenä aikana, tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollessa määräävä. Nastarenkaita saa käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Suomessa on henkilö- ja pakettiautoissa käytettävä talvirenkaita joulu-, tammi ja helmikuun aikana. Poikkeuksena tähän ovat tilapäiset siirrot esimerkiksi korjaukseen tai katsastukseen. Liikenneturva.fi:n mukaan talvirengas voi olla nastoitettu tai nastoittamaton niin sanottu kitkarengas. Talvirenkaassa on merkintä M tai MS. MS (voi olla myös M+S, M.S, M&S tai M-S) tulevat englannin kielen sanoista "mud and snow", muta ja lumi. Niin sanottu ympärivuotinen rengas on yhdistelmä kesä- ja talviolosuhteisiin tarvittavista rengasominaisuuksista. Koska kyseiset renkaat eivät ole erityisesti tarkoitettu talvikäyttöön, nämä eivät ole sallittuja talvirengaspakon aikana.

Talvirenkaita on kolmenlaisia: nastoitetut, nastoittamattomat pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvat ja nastoittamattomat eurooppalaisiin olosuhteisiin soveltuvat. Nastoittamattomia talvirenkaita kutsutaan kitkarenkaiksi ja ne voivat siis soveltua joko pohjoismaisiin tai eurooppalaisiin olosuhteisiin.

Nastarenkailla on tavallisesti kitkarenkaita parempi pito jäisillä teillä. Nastat karhentavat myös jäistä tienpintaa, niin että nastattomatkin talvirenkaat saavat tiestä paremman otteen.

Pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoitetuilla kitkarenkailla on talvikelillä nastoitettuihin talvirenkaisiin verrattavat ominaisuudet, jäistä pintaa lukuun ottamatta. Märillä ja kuivilla talviteillä keskieurooppalaisiin olosuhteisiin soveltuvat kitkarenkaat ovat paremmat. Pohjoismaisiin olosuhteisiin soveltuvat kitkarenkaat ovat tehty pehmeämmästä kumiseoksesta ja ovat enemmän lamelloituja kun keskieurooppalaisiin olosuhteisiin soveltuvat kitkarenkaat. Kulutuspinta lamelloidaan jotta renkaasta tulee joustavampi ja tarttuu alustaan isommalta pinta-alalta. Kitkarenkailla on matalampi melutaso ja vierintävastus kuin nastarenkailla.

Nastattomilla talvirenkailla voi ajaa kesällä, mutta siitä on omat haittansa. Esimerkiksi jarrutusmatka pitenee nastattomilla talvirenkailla kesärenkaisiin verrattuna, ja renkaat kuluvat nopeasti korkean lämpötilan johdosta. Kesärengas ei ikinä ole vaihtoehto kitkarenkaalle, sillä kesärenkaiden kumiseos on sovellettu kesäkäyttöön ja kovenee kylmällä säällä.

Kesärenkaisiin vaihto tapahtuu keväällä viimeistään 31.3, sillä nastarenkaita saa käyttää 1.11-31.3 välisenä aikana, tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollessa määräävä. Nastarenkaita saa toki käyttää muunakin aikana, jos sää tai keli sitä edellyttää.
Säilytä renkaasi viileässä, kuivassa ja valolta suojattuna. Suora auringonvalo ja säilytys liian lämpimässä lyhentää renkaiden käyttöikää huomattavasti.

Vanteet
Voit valita teräs- tai alumiinivanteet autoosi. Alumiinivanteet valitaan useimmiten kesäksi, mutta nykyään monet käyttävät alumiinivanteita myös talvirenkaisiin. Meidän laajasta valikoimasta voit löytää sekä kesä- että talvikäyttöön sopivia vanteita.

Eri rengasmerkkejä

Nokian Renkaat, Continentalin renkaat, Gislavedin renkaat, Goodyearin renkaat, Dunlopin renkaat, Hankookin renkaat, Kumho, Michelin, Pirelli, Duro, Nankang, ja Bridgestone.

Lue lisää