Humany

Osta ympäristöystävälliset renkaat!

Pirelli
Scorpion
  • 137.64 €
Lue lisää

Michelin
Pilot Sport 5
  • 115.32 €
Lue lisää

Norauto
Prevensys 4
  • 54.56 €
Lue lisää

OVM
Style silver
  • 119.04 €
Lue lisää

MEIDÄN YMPÄRISTÖAJATUKSET

Renkaat ja ympäristö: Osta ympäristöä suojelevaa renkaita matalalla vierintävastuudella; säästät polttoainetta ja olet ympäristötajuinen autonomistaja.

Viime vuosina rengasvalmistajat ovat kehittäneet paremmat renkaat jotka auttavat sinua minimoimaan renkaiden ympäristövaikutusta. Me, Renkaatvaihtoon.fi, haluamme mielellään auttaa sinua valitsemaan ympäristöä suojelevan renkaan jotta me yhdessä suojelemme ympäristöämme mahdollisimman hyvin! Etsi ympäristöleimamme oikealta!

Valitsemalla ympäristöä suojelevaa rengasta suojelet ympäristöä mahdollisimman hyvin. Ilmapaine, vierintävastuus, polttoainekulutus, HA-öljyt ja nitrogen (rengaskierrätyksessä) ovat kaikki osaa ympäristövaikutuksesta. Pääsääntöiset vaikuttajat ovat:

Renkaan materiaali ja rakenne
Miten rengas vaikuttaa auton polttoainekulutukseen
Rengaskierrätys: miten rengas kierretään käytön jälkeen

Vierintävastus ja polttoaineen kulutus kulkevat käsi kädessä. Polttoaineen kulutus voi helposti vähentyä valitsemalla ympäristöystävälliset renkaat alhaisella vierintävastuksella. Vähimmällä vierintävastuksella olevat renkaat kuluttavat paljon vähemmän polttoainetta verrattuna suurimalla vierintävastuksella oleviin renkaisiin. Ero on jopa 0,5 litraa kohti 100 km. Autojen keskimääräinen ajomatka on noin 15000 km vuosittain. Sellaisella etäisyydellä voidaan säästää 75 litraa polttoainetta vuodessa. 75 litraa polttoainetta kerrotaan nykyisellä bensiinin hinnalla (esim. 1.7€/litra Suomen hinnoissa) säästyy siis 127,5 € vuodessa. Vierintävastus ei ole pelkästään tarkoitettu polttoaineen kulutuksen vähentämiseen. Ympäristöhyödyt ovat valtavat, kun voidaan vähentää CO2-päästöjä 12g/km.

Lue lisää